top of page

Over ons

We like to keep it simple. Geen overbodige tierlantijntjes. Lees je dus: VZW Team Freekje, dan zijn wij ook gewoon een team. Een team dat als één blok achter Freekje staat, maar ook een team dat zich inzet voor mensen met een (fysieke) beperking.

 

Ontoegankelijke winkels en restaurants? Die pakken we aan! We willen letterlijk én figuurlijk drempels wegnemen voor mensen in een rolstoel. Ons doel? Een betere levenskwaliteit en meer zelfredzaamheid voor iedereen.

 

Sinds haar verhaal aan bod kwam in een reeks over revalidatiecentrum Inkendaal tijdens het Eén-programma ‘Iedereen Beroemd’ gaat Freekje Van Schuylenbergh door het leven als Mevrouw LEF. Een bijnaam die ze niet gestolen heeft. De 39-jarige mama uit Aalst werd op nieuwjaarsnacht 2015 getroffen door een bloeding in de hersenstam. Sindsdien lijdt ze aan het locked-in syndroom (LIS), een aandoening waarbij ze ‘opgesloten’ zit in haar eigen lichaam.

 

Of zeggen we beter ‘kon’? Want sinds haar infarct is ze niet opgehouden met wroeten en vechten. Op pure wilskracht zette ze letterlijk en figuurlijk haar eerste stappen, leerde ze weer slikken, haar hoofd draaien, ... en probeert ze woord voor woord opnieuw een gesprek aan te knopen. Maar Freekje heeft hulp nodig. En hier komen wij in beeld. Volgens het RIZIV heeft ze recht op een half uurtje kinesitherapie per dag. Uiteraard is dit ruim onvoldoende, maar meer is gewoon onbetaalbaar. Als het gaat om postrevalidatie en bij uitbreiding robotica, laat de gesubsidieerde zorgvoorziening vele mensen zoals Freekje in de kou staan. Samen met enkele vrienden stampte ze daarom de VZW Team Freekje uit de grond. En we zijn er niet alleen voor Freekje. We zijn er voor iedereen die onze hulp nodig heeft.

PHOTO-2023-05-27-22-02-08.jpg
STEUN ONS
bottom of page